فیزیوتراپی چیست؟
فیزیوتراپی یکی از شاخههای توانبخشی است که به بازتوانی عملکرد صحیح عضلات کمک و بیماریهای مرتبط با آن را درمان میکند. فیزیوتراپیست با اشراف بر علمهای موجود آناتومی، فیزیولوژی، کینزیولوژی (حرکت شناسی) و شناخت بیماریها و عوارض ناشی از آنها، میتواند برای بیماران ارتوپدی، نورولوژیک، بیماریهای تنفسی و قلبی، بیماریهای روماتیسمی و پوستی، مشکلات مرتبط با کف لگن، بیماران نیازمند بستری (پس از بارداری، جراحی و بیماران سوختگی کودکان) و بیماران دیگر، درمان ارائه دهد.
فیزیوتراپی درمان بر اساس تمرینات و تکنیکهای مختلفی از جمله تمرینات تقویتی، تمرینات اصلاحی، تمرینات تعادلی، تمرینات کاربردی، تمرینات تنفسی، تمرینات کار با وسایل، ماساژ، الکتروتراپی، اولتراسوند، حمام پارافین، بیوفیدبک، ویبراتور، پرتو فرابنفش، بادکش درمانی و دیگر تکنیکهای درمانی انجام میشود. مدت زمان جلسات فیزیوتراپی بسته به نوع بیماری و شرایط بیمار متفاوت است و ممکن است برای بیماران مختلف متفاوت باشد.
فیزیوتراپی به عنوان یکی از شاخههای توانبخشی، هدف آن پیشگیری از بیماریها، درمان، توانبخشی، بالا بردن سطح سلامت و بهبود کیفیت زندگی افراد است. درمان با فیزیوتراپی میتواند بهبود تواناییهای حرکتی فرد، کاهش درد، پیشگیری از آسیبهای ورزشی یا کمک به ترمیم آنها، پیشگیری از ناتوانی یا برخی از جراحیها، توانبخشی بعد از سکته مغزی، تصادف، یا جراحی و کاهش میزان ادم (تورم) تا حد ممکن در موارد ادم لنفی و کاهش ریسک عفونت و نرم کردن بافت فیبروتیک درمانی در بیماریهای روماتیسمی و پوستی موثر است. در کل، فیزیوتراپی به عنوان یکی از شاخههای توانبخشی، برای بهبود کیفیت زندگی بیماران و بازگشت آنها به فعالیتهای روزمره، بسیار مفید و کاربردی است.