در سونوگرافی رحم چه مواردی مشخص می شود
سونوگرافی رحم و تخمدان برای تشخیص بیماری های رحم و ضمائم آن نظیر کیست تخمدان، سرطان رحم، سرطان دهانه رحم و… مورد استفاده قرار میگیرد. در سونوگرافی رحم، شکل، اندازه، محل قرار گیری رحم و تخمدان ها، اندازه گیری طول و ضخامت دهانه رحم، بررسی اندازه، محل و ساختمان توده های لگنی، وجود توده یا مایع در رحم یا نزدیک به مثانه، وجود تغییر در مثانه، اختلال در ساختمان آناتومیک رحم، جریان خون در ارگان های لگن، وجود عفونت ها و اختلالات التهابی داخل لگن (PID)، خونریزی بعد از یائسگی، فیبروم، کیست و سایر انواح توده ها در پلوریس، تشخیص بیماری سرطان رحم یا مثانه، تشخیص علت خونریزی غیر طبیعی یا درد و… مشخص میشود.
در سونوگرافی رحم، وسیله ای به نام مبدل امواج صوتی را منتقل می کند. این امواج صوتی به اندام ها و بافت های شما می تابند و دوباره به مبدل تبدیل می شوند. رایانه امواج صوتی را به تصویری از اندام های شما که در صفحه ویدیویی ظاهر می شود، تبدیل می کند.
برای آمادگی قبل از انجام سونوگرافی رحم، در صورتی که قصد انجام سونوگرافی شکمی دارید، لازم است مثانه شما پر شود، برای این امر باید ۱ ساعت قبل از آزمایش ۴ لیوان یا بیشتر مایعات بنوشید. زمانی که مثانه کاملاً پر باشد، باعث می شود که اندام شما در تصویر واضح تر دیده شود. در برخی موارد امکان دارد که بیمار حین سونوگرافی واژینال درد داشته باشد.