اسکنوگرام هر دو اندام تحتانی
رادیوگرافی اسکنوگرام یکی از روشهای تشخیصی است که به منظور بررسی دلیل کوتاهی اندام تحتانی استفاده میشود. این روش یک نوع رادیوگرافی است که به کمک اشعه ایکس انجام میشود. اسکنوگرام امکان تصویربرداری از تمام طول ستون فقرات یا تمام طول هر دو اندام تحتانی را فراهم میکند.
رادیوگرافی اسکنوگرام توسط پزشکان ارتوپدی درخواست میشود و در تمامی مراکز تصویربرداری انجام میشود. برای بررسی انحراف ستون فقرات و اختلاف طولی در اندام تحتانی نیاز به تصویربرداری از این اندامها در کنار هم است.
برای انجام این تصویربرداری پزشکی باید به یکی از مراکز درمانی مراجعه کرد. قبل از انجام این تصویربرداری، باید شرایطی مانند بارداری، حساسیت به مواد رادیواکتیو، وجود دستگاه پیسپیس و یا موارد دیگر را با پزشک معالج مطرح کرد.
چگونه اسکنوگرام اندام تحتانی انجام میشود؟
اسکنوگرام یک تصویر رادیوگرافی خاص است که امکان تصویربرداری از تمام طول ستون فقرات یا تمام طول هردو اندام تحتانی را فراهم میکند. برای تهیه این تصویر، چند تصویر رادیوگرافی پشت سر هم از بیمار گرفته میشود و تصاویر به کمک نرم افزار به هم متصل میشوند (Stiching) تا بتوان کل تصویر مورد نظر را در یک کلیشه بدست آورد. در بسیاری از مراکز تصویربرداری، چند تصویر مجزا گرفته میشود و بعد این تصاویر به هم متصل میشوند که این روش علاوه بر اینکه مستلزم صرف وقت بسیار میباشد، همچنین امکان جابجا شدن بیمار هم وجود دارد که دقت تصویرهایی که از بهم پیوستن این تصاویر مجزا بدست میآید را کاهش میدهد.